НОВИНИ ГРАД » Новини » Кримінал » В Одесі затримали «нальотчика» з підробленим посвідченням СБУ

В Одесі затримали «нальотчика» з підробленим посвідченням СБУ

В Одессе задержали «налетчика» с поддельным удостоверение СБУ
Читати grad.ua у  

В Одесі затримали рецидивіста, який чинив розбійні напади на жителів міста під виглядом правоохоронця. Фігурант використав підроблене службове посвідчення Служби безпеки.

За даними слідства, зловмисник майже місяць ретельно готувався до злочину. У свою чергу, до затримання грабіжника готувалися і правоохоронці. Злочинець вивчав розпорядок дня та маршрути пересування своєї жертви. У день пограбування «грабіжник» під'їхав до будинку потерпілого і дочекався, коли той вийде з дому.

Правоохоронці затримали зловмисника «на гарячому», коли чоловік посеред вулиці напав на волонтера та погрожував йому зброєю. Він намагався відібрати у потерпілого 50 тисяч доларів, які були зібрані для українських військових.

У ході розслідування з'ясувалося, що затриманим є рецидивіст, який раніше вже відбував покарання за тяжкі злочини, зокрема, за розбій. Також встановлено, що «наведення» на потенційних жертв він отримував через власні зв'язки у кримінальних колах або отримував інформацію із соцмереж.

Фігуранту повідомлено про підозру за статтею розбій, скоєний за умов воєнного стану. Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 15 років ув'язнення.

Комплексні заходи проводили спільно СБУ з Національною поліцією під процесуальним керівництвом Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: