НОВИНИ ГРАД » Новини » Кримінал » Нападав на жінок бив і грабував: в Одесі затримали зловмисника

Нападав на жінок бив і грабував: в Одесі затримали зловмисника

Читати grad.ua у  

Обидва напади було скоєно пізно ввечері на вулиці Отамана Головатого у Пересипському районі Одеси. Пересуваючись велосипедом, чоловік помітив дівчину, яка розмовляла по телефону. Вирішивши заволодіти її майном, він залишив велосипед біля зупинки громадського транспорту, наздогнав дівчину і завдав їй кілька ударів кулаками по голові. Потерпіла знепритомніла, а підозрюваний відібрав у неї смартфон та кілька карток із супермаркету. Щоб приховати сліди злочину, він відвіз дівчину велосипедом до найближчої покинутої будівлі і поїхав.

Дівчину, яку зловмисник кинув у тяжкому стані у занедбаній споруді, виявила місцева жінка, коли неподалік годувала тварин. Її доправили до лікарні з переломами кісток мозкового та лицьового відділів черепа. Майже місяць медики виборювали життя пацієнтки, але, на жаль, дівчина померла від поліорганної недостатності.

У поліції повідомили, що другою жертвою зловмисника стала 44-річна жінка. Схема пограбування була ідентична. Отримавши кілька ударів по голові, потерпіла впала на землю, але змогла чинити опір грабіжнику. Жінка дістала легкі тілесні ушкодження, звернулася за допомогою до поліцейських сама.

Вжитими заходами оперативники територіального підрозділу поліції та співробітники управління карного розшуку ГУНП на Одещині встановили та розшукали зловмисника. Під час санкціонованого обшуку в його будинку поліцейські вилучили картки потерпілої дівчини, одяг, у якому фігурант перебував під час скоєння розбійного нападу, та велосипед, на якому він пересувався.

Поліцейські зібрали достатньо доказів причетності затриманого до обох злочинів та повідомили йому про підозру одразу за трьома статтями Кримінального кодексу України:

  •  ч. 4 ст. 187 - напад з метою заволодіння чужим майном (розбій), пов'язаний з насильством небезпечним для життя і здоров'я особи, яка зазнала нападу, вчинена особою, яка раніше вчинила розбій, в умовах військового становища, пов'язана із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень;
  •  ч. 2 ст. 121 - умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілої;
  •  ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 186 - незакінчений замах на відкрите викрадення чужого майна (грабіж), поєднане з насильством, не небезпечним для життя або здоров'я потерпілого, вчинений повторно, в умовах воєнного стану.

Максимальне покарання, передбачене санкціями статей, – 15 років позбавлення волі. Наразі підозрюваному суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Слідство продовжується.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: