НОВИНИ ГРАД » Новини » Кримінал » На кордоні з Придністров'ям затримано 5 втікачів та перевізника

На кордоні з Придністров'ям затримано 5 втікачів та перевізника

На границе с Приднестровьем задержаны 5 беглецов и перевозчик
Читати grad.ua у  

Слідчі встановили, що 42-річний одесит організував схему незаконного переправлення чоловіків із України за кордон. До незаконної діяльності він залучив 54-річного знайомого водія з Ізмаїла.

Зловмисники підшукали п'ятьох «клієнтів». Підготовка до незаконного перетину кордону, трансфер та поради організатора коштували 8000 доларів. Крім того, зловмисники обіцяли пов'язати чоловіків із людиною за кордоном, яка б за 1000 доларів допомогла з оформленням документів про легальний в'їзд.

Організатора було затримано в Одесі, а його помічника – в одному з сіл Одеської області, коли він приїхав за пасажирами. Слідчі вилучили у фігурантів транспортні засоби, мобільні телефони та гроші.

Слідчий у справі Алла Яровенко розповіла:

На підставі зібраних доказів ми повідомили зловмисників про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України – в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, керівництві такими діями, а також сприянні їх вчиненню радами, вказівками, вчиненими щодо кількох осіб, за корисливими мотивами, за попередньою змовою групою осіб. Фігурантам загрожує до дев'яти років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. За нашим клопотанням суд обрав підозрюваним запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Ми встановлюємо інших осіб, причетних до скоєння злочину. Слідчі дії продовжуються.

Крім того, стосовно чоловіків, які збиралися незаконно перетнути державний кордон України, складено протоколи за ч. 2 ст. 204-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

 


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: