НОВИНИ ГРАД » Новини » Кримінал » Неповнолітніх паліїв автомобілів військових затримали на Одещині

Неповнолітніх паліїв автомобілів військових затримали на Одещині

Несовершеннолетних поджигателей автомобилей военных задержали в Одесской области
Читати grad.ua у  

В одному з населених пунктів Роздільнянського району підлітки облили легкозаймистою рідиною і підпалили мікроавтобус Volkswagen, що належали військовим, і позашляховик Hyundai Santa-Fe.

У ході проведення комплексу оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили, що до злочину причетні двоє місцевих хлопців 16-ти та 17-ти років.

Начальник управління карного розшуку ГУНП на Одещині Ігор Панченко, повідомив:

Ми з'ясували, що молодший за віком юнак, шукаючи в інтернеті роботу, отримав пропозицію заробити, здійснюючи підпали автомобілів працівників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Підліток погодився та залучив до співпраці старшого на рік знайомого. До обов'язків молоді входило підпалювати транспортні засоби та записувати відео, як вони горять. Домовившись, в один день рано-вранці хлопці зробили підпал двох вищезгаданих автомобілів. Молодший обливав бензином та курив, а старший знімав усе на відео, яке вони скинули замовнику, після чого отримали на картку гроші та втекли на Миколаївщині.

Поліцейські розшукали неповнолітніх фігурантів та затримали. У них вилучили гроші, телефони з інформацією, що підтверджує їхні злочинні дії. Молодим людям повідомили про підозру в умисному ушкодженні майна, вчиненому шляхом підпалу за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України. Цей злочин карається позбавленням волі на строк від трьох до десяти років.

За клопотанням поліцейських суд обрав підозрюваним запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Слідство продовжується. Встановлюється замовник підпалів, який за наявною інформацією перебуває за кордоном.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: