НОВИНИ ГРАД » Новини » В Одесі начальника управління міграційного контролю ДМС підозрюють у корупції

В Одесі начальника управління міграційного контролю ДМС підозрюють у корупції

В Одессе начальника управления миграционного контроля ГМС подозревают в коррупции
Читати grad.ua у  

ДБР спільно з СБУ викрили в Одесі посадовців міграційної служби, які «заробляли» на іноземцях та під час обшуків знайшли й вилучили в них майна на майже 150 мільйонів гривень.

ДБР спільно з СБУ викрили начальника управління міграційного контролю ГУ ДМС України в Одеській області та співробітника цього ж управління, які за гроші обіцяли іноземному громадянину сприяння в уникненні депортації. За 20 тис. доларів США чиновники готові були допомогти уродженцю Молдови, який наразі перебуває в Україні. У чоловіка був анульований паспорт громадянина України, тож на нього чекала примусова депортація. Чиновники порадили йому подати до суду апеляцію проти своєї депортації. Зі свого боку чиновники обіцяли підготувати необхідні для суду документи, вплинути на суддю.

Фігурантам повідомлено про підозру. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років із конфіскацією майна. Чиновникам обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави керівнику управління - 70 млн грн, працівнику - 7 млн грн.

За місцем роботи та проживання посадовців проведено обшуки та виявлено гроші, зокрема криптовалюту, коштовності та майно на суму щонайменше 140 млн грн, вартість якого значно перевищує їхній законний заробіток. Лише коштовності дружини керівника за попередніми оцінками коштують майже 3 млн грн, повідомили в ДБР.

Слідство триває.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: