НОВИНИ ГРАД » Новини » Останній дзвоник пролунає в одеських школах 30-го і 31-го травня

Останній дзвоник пролунає в одеських школах 30-го і 31-го травня

Читати grad.ua у  

В останні дні травня в школах Одеси пролунають останні дзвоники, а ось випускних вечорів, як і торік, з міркувань безпеки не буде. Про це повідомила директор департаменту освіти та науки одеської міськради Олена Буйневич.

На брифінгу чиновниця розповіла, що цьогоріч у школах Одеси навчалися 95 з половиною тисяч учнів. Це на 13,5 ніж до початку війни. Частина учнів - це діти, які переїхали з інших регіонів країни. Так само понад 17 тисяч юних одеситів виїхали за кордон і навчаються там. Проте 90% із них продовжують навчатися онлайн в українських школах. Для тих, хто не може проходити повну програму, зроблено спеціальний скорочений курс, до якого входить лише кілька дисциплін.  Це звісно українська мова, література, історія України та географія. Тобто навантаження замість наших звичних 30 годин становить 6-8 годин на тиждень, зазначила Олена Буйневів.

А для того, щоб дитина продовжила навчатися саме за такою програмою, її батькам упродовж літа потрібно подати заявку на сайт департаменту освіти і науки. Олена Буйневич наголосила:

Подавати заяву вони будуть у відділ освіти. Ми розмістимо на всіх сайтах телефони, розмістимо контактні дані, і відділи освіти будуть розформовувати ці групи, формувати групи і самі будуть влаштовувати дітей у певну школу.

І ще інформація для батьків. Шкільні табори влітку не працюватимуть – повідомила Олена Буйневич. А новий навчальний рік розпочнеться, як і раніше, першого березня – запевнила директорка департаменту.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: