НОВИНИ ГРАД » Новини » Наступний навчальний рік: змішаний формат навчання та вибір для батьків

Наступний навчальний рік: змішаний формат навчання та вибір для батьків

Формат навчання у школах Одеси буде змішаним
Читати grad.ua у  

Батьки мають можливість обрати в якому режимі їхня дитина буде отримувати знання – в очному чи дистанційному. До кінця минулого навчального року майже 30% учнів змогли сісти за парти. Згодом кількість бажаючих навчатися офлайн зросла до 70%. Діти продовжують отримувати освіту в своїх школах, але в разі, якщо в ній немає укриття, то всіх учнів тимчасово буде переведено в будівлю іншого навчального закладу, де таке укриття є в наявності, уточнила Олена Буйневич, директор Департаменту освіти та науки ОДА:

Через це звісно кількість навчальних годин очних зменшується, діти проводять в школі 3-4 години, і на очне навчання адміністрації шкіл мають вивести тільки ті предмети, які особливо потребують наочного контакту дитини і вчителя. Це звичайно математика, це українська іноземна мова, це фізика хімія. Найбільш складні для засвоєння предмети. А всі інші будуть вивчатися дистанційно. Тобто процес в освітніх закладах буде змішаним. 

В Департаменті освіти і науки наголосили, що в одеських школах не вистачає вчителів з деяких предметів. Зокрема тих, які потребують очного навчання.

Катострафічно нам не вистачає фізиків, в нас є проблеми з вчителями математики, іноземної мови, фізичної культури, інформатики. Але на жаль з вчителями принаймі фізики допомогти навряд чи навдасться тому що факультети профільних вищих навчальних закладів практично не набираються вони пусті. І виходить що кількість тих людей які отримують освіту, фахову освіту вчителя фізики значно зменшена. 

Олена Буйневич також підкреслила, що за першокласниками закріплюється право піти до школи за місцем проживання.

За законом людина має право обрати будь-який заклад, не обов’язково це школа біля будинку. Але в цій школі в перший клас дитині гарантоване місце. Тобто відмовити перший клас в прийомі за місцем проживання не можуть. Тільки в перший клас. Тому що всі подальші паралелі це тоді коли є вільні місця. 

А тим батькам, які не знають до якої школи краще подати документи, варто звернутися по допомогу до департаменту освіти і науки Одеської міськради або подзвонити за номером: 048 725 35 93.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: