НОВИНИ ГРАД » Новини » На Україну суне пил з пустелі: чи дійде до Одеси

На Україну суне пил з пустелі: чи дійде до Одеси

На Украину надвигается пыль из пустыни: дойдет ли до Одессы
Читати grad.ua у  

Днями українців знову очікує пил, але цього разу не із Сахари, а з південного заходу, тобто з території Середньої Азії - з Каспійської низовини. Про це розповіла синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха.

За її словами, через місцеві атмосферні фронти частина пилу в тому регіоні піднялася в атмосферу і летить на Східну Європу. Явище спостерігатиметься переважно 28 та 29 травня. Найбільше воно зачепить південь, південний схід, центр, трохи й північні області, частково західні, але найменше - північний схід, адже відповідні повітряні потоки практично оминуть Чернігівщину й Сумщину.

Зазначимо, через пил з пустелі можливе помутніння неба та незначне погіршення дальності видимості. Також є ймовірність слабковиражених «брудних» дощів.

Загалом, за словами синоптиків, у першій половині цього тижня погодні умови на території України визначатимуться впливом поля підвищеного атмосферного тиску та повітряною масою середньоазіатського походження.

Ближче до вихідних атмосферний тиск знизиться, через що погода стане більш нестійкою, а Україну накриють дощі та грози, які, однак, матимуть локальний характер.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: