НОВИНИ ГРАД » Новини » «Укрпошта» виставлятиме на аукціон посилки, які ніхто не забрав

«Укрпошта» виставлятиме на аукціон посилки, які ніхто не забрав

«Укрпочта» будет выставлять на аукцион посылки, которые никто не забрал
Читати grad.ua у  

«Укрпошта» оголосила, що не вручені протягом шести місяців посилки продаватиме на аукціонах. Початкова ціна за кожну таку посилку - 10 гривень, але продаватимуть їх не поштучно. Про це повідомляється на сайті компанії.

Там, розповіли, що посилки, які отримувач не забрав протягом двох тижнів, «Укрпошта» відправляє назад відправнику. Якщо ж він протягом двох тижнів також не забирає посилку, то вона їде на спеціально облаштований склад, де зберігається пів року. За цей період і отримувач, і відправник мають право за заявою отримати посилку.

Однак якщо вони цього не зробили, то посилку продадуть на аукціоні. Їх обʼєднають у палети, які міститимуть до 100 посилок, та продаватимуть як один лот. Усі посилки будуть нерозпакованими і не матимуть адресної інформації. Ані «Укрпошта», ані потенційні покупці до оголошення результатів аукціону не знатимуть, що в посилках. Причому для усунення корупції під час формування лотів працівники пошти не зможуть брати участь в аукціонах.

Гендиректор «Укрпошти» Ігор Смілянський зазначив:

Раніше такі поштові відправлення просто знищувалися. Відтепер згідно із законодавством ми можемо продати ці посилки і компенсувати витрати на їхню логістику та зберігання, як це роблять у більшості країнах світу.

Зазначимо, що продаж незапитаних посилок це міжнародна практика. Так, аналогічний підхід поширений серед міжнародних поштових операторів і логістичних компаній, як-от Amazon, USPS, FedEx, Royal Mail і багатьох інших.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: