НОВИНИ ГРАД » Новини » Рада підтримала законопроєкт про посилення штрафів для ухилянтів

Рада підтримала законопроєкт про посилення штрафів для ухилянтів

Рада поддержала законопроект об усилении штрафов для уклонистов
Читати grad.ua у  

Верховна Рада 9 травня ухвалила у другому читанні законопроєкт №10379 щодо посилення відповідальності за військові правопорушення. Це рішення, зокрема, у кілька разів підвищує штрафи для ухилянтів. За що саме і скільки доведеться заплатити:

  • Порушення призовниками, військовозобов’язаними, резервістами правил військового обліку під час воєнного стану буде каратися штрафом від 17 тисяч гривень до 25,5 тисяч гривень. Такі штрафи загрожують, якщо людина не стоїть на обліку або вчасно не оновлює дані.
  • Порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію (відмову від повістки чи неявку за нею до ТЦК) під час воєнного стану загрожує штрафом у 17 - 25 тисяч гривень, а для посадовців органів влади, місцевого самоврядування, юридичних осіб та громадських об’єднань - від 34 тисяч гривень до 59,5 тисячі гривень.

Зміни передбачають заочне призначення штрафів за порушення мобілізаційного законодавства. Штрафи не виписуватимуть, якщо дані про людину територіальний центр комплектування може отримати сам через держреєстри.

У мирний час порушення правил військового обліку каратиметься штрафом від 3 400 до 5 100 гривень. А за порушення законодавства про оборону та мобілізацію доведеться викласти від 5 100 до 8 500 гривень - для громадян, та від 17 000 до 34 000 гривень - для посадових та юридичних осіб.

Тепер прийнятий законопроєкт мають підписати спікер Верховної Ради, а потім президент. Він набере чинності на наступний день після публікації.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: