НОВИНИ ГРАД » Новини » В Україні за порушення комендантської години можуть ввести штрафи

В Україні за порушення комендантської години можуть ввести штрафи

В Україні за порушення комендантської години можуть ввести штрафи
Читати grad.ua у  

До Парламенту України внесено законопроєкт, яким пропонується встановити адміністративну відповідальність для громадян і підприємців, які не дотримуються правил у комендантську годину. Документ було розроблено МВС і Нацполіцією України.

Які штрафи пропонують у законопроєкті:

  • Якщо ви перебуваєте на вулиці під час комендантської години без спеціальної перепустки, вам загрожує штраф від 8,5 тис. до 17 тис. гривень.
    У разі повторного порушення протягом року - від 17 тис. до 34 тис. гривень.
  • Підприємцям, які працюватимуть у комендантську годину, загрожує штраф від 51 тис. до 102 тис. гривень. При повторному порушенні протягом року - від 170 тис. до 340 тис. гривень.

В Одесі комендантська година діє з опівночі до 5 години ранку. Для пересування в цей час потрібні спеціальні перепустки.

З початку повномасштабної агресії РФ в Україні щодня діє комендантська година. Це одне з обмежень режиму воєнного стану, яке передбачає низку заборон у нічний час:

  • перебування на вулиці та в громадських місцях;
  • проїзд на будь-якому виді транспорту без перепустки;
  • робота ТРЦ, кафе, ресторанів, інших торговельних і розважальних закладів, установ, крім критичної інфраструктури.

Під час комендантської години можна залишати будинок, щоб дістатися до укриття, під час повітряної тривоги. Спеціальні перепустки, які дають можливість пересуватися в коментдантську годину видають військові адміністрації.

Якщо в нічний час людина перебуває на вулиці, без дозвільного документа, її може затримати патруль для перевірки та з'ясування обставин. За наявності документів, що посвідчують особу, порушнику зроблять попередження і відпустять.

Однак якщо документів немає, поліція має право затримати громадянина і доставити у відділення для встановлення особи. Правового механізму для притягнення до відповідальності підприємців у разі недотримання обмежень теж поки що немає.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: