НОВИНИ ГРАД » Новини » Перереєструвати автомобіль в Україні: що необхідно знати?

Перереєструвати автомобіль в Україні: що необхідно знати?

Читати grad.ua у  

На сьогодні існує декілька можливостей здійснити процедуру перереєстрації автомобіля й зробити це у зручний спосіб, говорять експерти. В Україні це можна зробити і офлайн, і  онлайн.

Незалежно від способу, спочатку необхідно отримати експертний висновок. Це коли фахівці перевіряють, чи номер кузова авто співпадає з номером у документах та інші деталі. Висновок дійсний 10 днів.

Якщо ви вже його отримали, можна починати перереєстрацію.  Отже в онлайн-режимі  покупцю і продавцю потрібно увійти на портал «Дії». Там продавець заповнює заяву на перереєстрацію автомобіля. Система самостійно «підтягує» ті пункти, які є в реєстрі, тож заповнювати потрібно лише пусті поля.

Далі і власник, і покупець має накласти на документ електронний цифровий підпис. Після цього треба зачекати певний час, щоб працівник сервісного центру МВС перевірив усі дані. Коли це буде зроблено, у «Дії» з’явиться свідоцтво про реєстрацію автомобіля в електронному варіанті.

Наступний крок:  продавець передає ключі від автомобіля новому власнику, а той має прибути до Сервісного центру МВС, де він замінить номерні знаки та отримає нові документи на автомобіль.



Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: