НОВИНИ ГРАД » Новини » Сиворакши прилетіли до націоанального парку в Одеській області

Сиворакши прилетіли до націоанального парку в Одеській області

Сиворакши прилетели в национальный парк в Одесской области
Читати grad.ua у  

У нацпарк «Тузловські лимани» на гніздування прилетіли тропічні птахи. Сиворакши – неймовірно красиві та дивовижні птахи, вже майже два тижні, як оселилися в природному парку. Птахи подолали понад 6 000 км із Південної Африки. Еколог, співробітник нацпарку Іван Русєв, розповів:

Зазвичай вони обирають собі затишні місця на схилах наших лиманів. Обираючи урвища над лиманами, протяжність яких величезна, вони підчищають старі нори і незабаром загніздяться. Їм треба поспішати, оскільки вже в серпні вони мають летіти назад - у далеку Африку. 

Сиворакша – розміром із голуба, з яскравим оперенням. Голова, груди і крила мають відтінки блакитного, зеленого і коричневого кольорів. Розмах крил - 66-73 см, вага - 140-190 г, тривалість життя - до 9 років. Вид, що зникає. У їхньому раціоні переважають великі наземні комахи (жуки, коники, цвіркуни та сарана), також люблять дощових черв'яків, невеликих ящірок, гризунів і жаб.

Птахи також перебувають під захистом Бернської та Боннської конвенцій, занесені до переліку видів під опікою Європейського товариства охорони навколишнього середовища тощо.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: