НОВИНИ ГРАД » Новини » В Одеську область прилетіли фламінго
фламинго
Читати grad.ua у  

У Національний природний парк «Тузловські лимани» прилетіли «розвідники» з Півдня, повідомив еколог Іван Русєв. За його словами птахи, можливо, будуть гніздуватися в Нацпарку і цього року.

Уперше в Україні фламінго в кількості 570 дорослих птахів перебували з 24 квітня по 31 грудня 2023 року на Тузловських лиманах. Птахи обрали місце для гніздування на узбережжі лиману Бурнас біля села Базар'янка. Але там гніздування було невдалим, пише еколог:

Постійно з'являлися діти, вночі браконьєри, багато домашніх собак - усе це, незважаючи на збудовані птахами 270 гнізд, змусило залишити це небезпечне місце. Але ми вірили, що вони обов'язково знайдуть інше місце в нацпарку і виведуть пташенят цього року. Так і сталося. Наприкінці червня 2023 року вони загніздилися в дуже цікавому місці нацпарку - на межі великих Тузловських лиманів Шагани та Алібей.  І працівникам нацпарку вдалося провести захід із кільцювання пташенят.

«Тузловські» фламінго під час війни вивели 192 пташенят. До речі, за словами Івана Русєва, серед дорослих були птахи з кольоровими кільцями з Франції, Туреччини та Іспанії. Дві окільцьовані молоді птахи були зареєстровані на зимівлі в Болгарії та Туреччині.

фламинго 


Схожі новини

Коментарі