НОВИНИ ГРАД » Новини » Незвичайне явище сталося на Сонці: як воно вплине на землян

Незвичайне явище сталося на Сонці: як воно вплине на землян

Необычное явление произошло на Солнце: как оно повлияет на землян
Читати grad.ua у  

23 квітня на Сонці сталося незвичайне явище: зірка викинула одразу чотири спалахи. За даними сайту відстеження космічної погоди SpaceWeather, чотириразовий вибух містив три сонячні плями і магнітну нитку, які вибухнули з різницею в кілька хвилин на відстані сотень тисяч кілометрів одна від одної. Такі вибухи називають «симпатичними сонячними спалахами». 

Експерти прогнозують, що діяльність групи плям призведе до геомагнітних бурь найближчими днями. За К-індексом магнітні бурі, що тривають уже зараз, з 25 до 27 квітня включно зростуть до чотирибальних. Це вважається досить сильними збуреннями.

Вплив магнітних бур на здоров'я не до кінця вивчений. Але метеозалежні люди часто скаржаться на негативні симптоми в дні високої сонячної активності. Погіршення самопочуття в таких людей деякі медики пояснюють тим, що під час коливань магнітного поля сповільнюється капілярний кровообіг і настає кисневе голодування тканин. Саме тому зміна магнітного поля Землі може призвести до підвищення тиску, головного болю, зниження працездатності та загострення хронічних захворювань.

Медики радять захищатися від магнітних бур усім людям. Насамперед треба змінити свій режим дня з тим, щоб можна було добре висипатися. Особливу увагу приділити харчуванню і відмовитися від жирної та гострої їжі, алкоголю, кави. Навпаки, рекомендується включити в раціон трав'яні чаї та пити більше води. Також медики рекомендують відмовитися від важких фізичних навантажень, замінити силове тренування прогулянкою на свіжому повітрі.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: