НОВИНИ ГРАД » Новини » Магнітна буря затягнеться на кілька днів
Магнітна буря затягнеться на кілька днів
Читати grad.ua у  

4 і 5 листопада, на Землю обрушилися два корональних викиди маси з боку Сонця, які спричинили потужну магнітну бурю і полярні сяйва, які спостерігали і в Одесі.

Рідкісне явище північне сяйво «Аврора» можна було спостерігати після потужної геомагнітної бурі, пов'язаної з бомбардуванням Землі викидом корональної маси, який стався на Сонці кілька днів тому. На Сонці утворилася тріщина розміром із континент. Ширина тріщини близько 10 тисяч кілометрів, а довжина майже 100 тисяч кілометрів. Як повідомляють учені, причина того, що сталося, - колосальний викид плазми, що стався через обрив однієї з електромагнітних ниток.

Як повідомляє сайт відстеження космічної погоди, магнітна буря затягується на кілька днів 7, 8 і 9 листопада. При цьому, дуже сильна магнітна буря рівня G4 прогнозується на 8 листопада. Однак потрібно пам'ятати, що Сонце непостійне, тому прогноз його активності може змінитися. 
Сьогодні, 7 листопада, істотних магнітних бур не очікується. Сила магнітної бурі становитиме 3 бали.

9 листопада, вчені очікують силу магнітних бур до 4 балів за шкалою геомагнітних бур. Таке підвищення активності може призвести до помітного впливу на магнітне поле Землі, потенційно спричиняючи збої в радіозв'язку, навігаційних системах і мережах розподілу електроенергії.

У листопаді поточного року очікуються магнітні бурі в такі дати:

  • 18-20 листопада – слабка геомагнітна буря;
  • 29-30 листопада – слабка геомагнітна буря;
  • 24-26 листопада – слабка буря.

На кожну людину магнітні бурі впливають по-різному. У когось вони спричиняють пригнічений настрій або мігрень, а в когось - загострення хронічних захворювань.

Тому в ці дні потрібно дотримуватися простих рекомендацій, щоб полегшити свій стан. Насамперед потрібно завжди мати з собою ліки проти головного болю. Слід пити багато води. Так само медики рекомендують знизити фізичне навантаження на організм, а також постаратися уникати ситуацій, за яких доведеться нервувати. Крім того, метеозалежним людям слід забезпечити повноцінний сон.


Схожі новини

Коментарі