НОВИНИ ГРАД » Новини » Відомі грецькі особистості та їхній внесок в історію Одеси

Відомі грецькі особистості та їхній внесок в історію Одеси

Известные греческие личности и их вклад в историю Одессы
Читати grad.ua у  

Матеріали для книги «Відомі греки Одеси» Єлизавета Кузьминська-Поліхроніді збирала багато років – розповідає авторка. Це – занурювання в історію нашого краю, в історію грецьких сімей, без яких вже неможливо уявити історію Одеси.

Книгу було написано ще два роки тому, вона вийшла з типографії у грудні 21-го року. Розпочалася війна, презентацію було відкладено, розповідає авторка. Але життя триває, і знайомство з відомими людьми, які створювали історію Одеси и України, це теж внесок у подолання труднощів нинішніх днів.

Вступ до видання написала кандидат історичних наук Лілія Білоусова, для якої тема грецької Одеси є однією з головних для вивчення. За її словами, ця книга вже давно назріла, вона потрібна була. Це дуже цікаве, дуже змістовне, таке потрібне людям, енциклопедичне видання.

Ця книга – не просто про греків. Вона – про історію Одеси, бо місто – це, перш за все, його люди. Які тут жили, працювали, прославляли місто. А зараз їх нащадки проводять кропітку роботу, занурюючись в архівні документи, щоб відновити забуті сторінки історії.

Книга «Відомі греки Одеси» Єлизавети Кузьмінської Поліхроніди - це видання, яке буде цікаве і для науковців, і для тих, хто просто полюбляє своє місто і цікавиться його історією.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: