Новини Одеси 15.04.2024

Читать grad.ua в  

Головні новини Одеси за 15 квітня 2024 року

Вихідні в Одеському регіоні пройшли спокійно завдяки нашім захисникам. Дві ракети, які у неділю ворог поцілив на Чорноморськ, були збиті над морем силами ППО – повідомили в силах оборони півдня України. Одесити мали можливість відпочити на пляжах міста, бо погода була майже як влітку. Багато хто приїхав до моря на авто, і залишив їх на доріжках прибережних схилів. Відпочинок був затьмарений необхідністю сплатити штраф за паркування у недозволених місцях.

Смертельна ДТП на Київській трасі: загинули водій і жінка - пасажир легкового автомобіля.

Минув місяць з того трагічного дня, коли одеські рятувальники під час ліквідації пожежі потрапили під повторний ракетний обстріл. Внаслідок отримання поранень на місці прильоту загинув водій-пожежний Денис Колесніков, на наступний день після ворожого обстрілу пішов з життя його колега Віталій Алимов. Ті вогнеборці, які отримали травми та поранення, продовжують лікування та сподіваються, що вже скоро зможуть повернутися до своїх професійних обов’язків.

Вогнеборці всіма силами боролися за життя свого колеги – попри власний біль внаслідок поранення, рятувальники робили все аби допомогти Віталію.

З початку квітня у Гаазі почали приймати до міжнародного реєстру заяви від українців, які зазнали збитків внаслідок збройної агресії росії проти України. Відповідні заяви вже можна подати через застосунок «Дія». Чи можна назвати це першим кроком у притягненні до відповідальності ворога, а також які плани виношує останній стосовно Одеси – в ефірі телеканалу Град свою думку висловив політолог Михайло Шабанов.

Маразлі та Інглезі, ПапУдов та Стурдза. Ці фамілії відомі навіть тим одеситам, які не занурюються у вивчення історії міста. Бо вони увічнені в назвах вулиць, на пам’ятних табличках. Але є десятки і навіть сотні видатних греків, які варті того, щоб про них знали. Бо вони сприяли розвитку міста, стали частиною його історії. В книзі «Відомі греки Одеси» її авторка Єлизавета Кузьминська-Поліхроніді зібрала унікальні відомості про греків, які жили та працювали в нашому місті.

Греків, імена яких увійшли в історію Одеси, чимало. До речі, це не тільки чоловіки. Є й відомі жінки, які тут жили, працювали, і потім використовували досвіт життя в нашому місті у себе на Батьківщині, в Греції. Наприклад, як Палероя Парей, яка приїхала з тоді патриархальної Греції і стала першою директоркою Родоконакієвського училища для дівчат.

Працівники ДБР завершили розслідування кримінального провадження щодо незаконного збагачення колишнього начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки на 190 мільйонів гривень. Справу скеровано до суду.

Співробітники СБУ затримали ворожого інформатора, який розвідував позиції ППО під Одесою. Тепер йому загрожує тривалий тюремний термін.

В ніч з 15-го на 16-те квітня у трьох районах Одеси буде відключено водопостачання. Це пов’язано з проведенням профілактичних робіт – повідомили в філії Інфоксводоканал.

В Одесі на черЕмушках затримали наркоторговця , у якого виявили понад 100 пакунків із метадоном. Фігуранта помістили під варту, йому загрожує до 8-ми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

В Одесі затримали 18-річного хлопця, який напав із ножем на перехожого і поранив його. Причиною нападу стала відмова чоловіка купити юнакові алкоголь.

До Міжнародного Дня Космонавтики в обсерваторії зібралися науковці і ти, хто просто цікавиться космосом. Ми живемо в епоху підкорення космосу, каже голова Одеського астрономічного товариства Михайло Рябов, тому доступність обсерваторії для широкого кола відвідувачів, зокрема молоді, збільшує кількість ентузіастів.

Диктор новин: Сергій Градов

Схожі новини

Коментарі