НОВИНИ ГРАД » Новини » Субсидія на оренду житла для ВПО: хто і скільки може отримати

Субсидія на оренду житла для ВПО: хто і скільки може отримати

Субсидия на аренду жилья для ВПЛ: кто и сколько может получить
Читати grad.ua у  

Мінсоцполітики розробило експериментальний проєкт із виплатами субсидій внутрішньо переміщеним особам  для того, щоб вони могли орендувати собі житло. Про це повідомила міністерка соціальної політики України Оксана Жолнович в етері телемарафону «Єдині новини».

Принцип такий самий, як із субсидіями на комуналку - переселенці будуть сплачувати, наприклад, не більш ніж 20-30% свого сукупного доходу на оренду, а решту покриватиме держбюджет.

Міністерка соціальної політики України Оксана Жолнович зазначила:

Розмір субсидії буде залежати від вартості житла в конкретному регіоні і кількості людей, яким це житло потрібно. Якщо це велика родина, то ми будемо рахувати 13,5 кв. м на кожну людину, плюс загальну площу для всієї сім’ї, яку вони використовують. Порахуємо середньоукраїнську вартість оренди житла і помножимо на коефіцієнт, який ми спеціально замовили в міжнародних організацій. Вони провели дослідження, де визначили коефіцієнти вартості залежно від регіону. Так ми виведемо об’єктивну вартість оренди, яка може бути в тому чи іншому регіоні.

Жолнович додала, що розмір субсидії розраховуватимуть включно з податками за оренду, щоб виводити оренду з тіні та щоб ВПО «було простіше».

Цей проєкт експериментальний, його планують реалізувати протягом двох років. На першому етапі субсидії на оренду плануються лише для внутрішньо переміщених осіб. Надалі її можуть запровадити і для інших громадян, які потребуватимуть такої допомоги від держави.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: