НОВИНИ ГРАД » Новини » До Одеси навіть у воєнний час їдуть туристи
До Одеси навіть у воєнний час їдуть туристи
Читати grad.ua у  

І хоча попит на подобову оренду впав удвічі, він таки є, – розповідає рієлтор Дмитро Грабіна. За словами фахівця, орендувати житло у місті на кілька днів цього року коштує стільки ж, скільки торік.

А ось вартість помісячної оренди житла в останні місяці почала зростати. Здебільшого – через вимушену міграцію населення. Якщо раніше внутрішні переселенці здебільшого використовували Одесу як транзитну зону, то зараз все частіше обирають наше місто як постійне місце проживання.

Переселенці, які можуть дозволити собі не тимчасове, а постійне житло, – купують квартири. Тому сама нерухомість також зростає у ціні. І якщо на початку війни в центрі міста можна було купити квартиру «дешево2, то зараз таких пропозицій вже дуже мало, - каже член Асоціації ріелторів Одеси Дмитро Грабіна.

Складні часи диктують свої вимоги. Якщо раніше при пошуку квартири звертали увагу на планування, комунікації, інфраструктуру - то зараз і покупців, і ріелторів насамперед цікавить аспект безпеки.

У сфері первинної нерухомості – справи зі змінним успіхом, розповідає наш співрозмовник. Деякі нові будинки добудовуються і здаються вчасно або навіть раніше, незважаючи на труднощі воєнного часу. А інші забудови зупиняються.

Але навіть з урахуванням "заморозки" деяких будівництв, кількість пропозицій на одеському ринку первинної нерухомості задовольняє попит покупців, - вважає Дмитро Грабіна.

Ціни на квартири в Одесі сьогодні справді нижчі, ніж у довоєнний період. Багато продавців йдуть на поступки та знижки. Але придбання нерухомості у воєнний час – це завжди ризик, нагадує фахівець. Іти на нього чи ні – кожен покупець вирішує сам.


Схожі новини

Коментарі