НОВИНИ ГРАД » Новини » Туристичний сезон в Одесі у воєнний час
Туристичний сезон в Одесі у воєнний час
Читати grad.ua у  

Одеса – туристичний центр України. Так було завжди – справедливим залишається твердження і у війну. І хоча в морі сьогодні поплавати не вийде, можливостей для відпочинку в місті залишається достатньо - упевнена експерт з туризму Жанна Шахрова. Працюють ресторани, деякі заклади культури, а також пляжні клуби - у багатьох з яких є басейни з морською водою, де можна поплавати, розслабитися та відпочити.

Але, звичайно, війна сильно вдарила по туристичній. Особливо складно доводиться готельному бізнесу. Готелі сьогодні масово знижують ціни - на 20% і більше, щоб бути привабливішими для туристів.

Водночас, значна частина гостей міста сьогодні – це вимушені переселенці. Люди з регіонів, де йдуть активні бойові дії, які були змушені залишити свої будинки, прибувають до Одеси у пошуках спокою та захисту.

І перше питання, яке хвилює внутрішніх переселенців, – розміщення. Декому вдається влаштуватися безкоштовно – але найчастіше це тимчасові варіанти. Що стосується винайму квартир – ціни на оренду в місті сьогодні цілком доступні, розповідає Жанна Шахрова.

Спочатку ціни знизилися через те, що багато людей поїхало, відповідно зменшився попит, – пояснює наша співрозмовниця. Зараз же ринув зворотний потік – одесити почали повертатися додому.

Прийнятні ціни на житло плюс відносно спокійна воєнна ситуація. Загалом, резюмує Жанна Шахрова, Одеса сьогодні – досить привабливий та комфортний регіон для проживання, у тому числі й для внутрішніх переселенців.


Схожі новини

Коментарі