НОВИНИ ГРАД » Новини » Фахівці з'ясували причину масової загибелі лебедів

Фахівці з'ясували причину масової загибелі лебедів

Специалисты выяснили причину массовой гибели лебедей
Читати grad.ua у  

У Білгород-Дністровській військовій адміністрації пройшло засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії щодо оголошення території Нижньодністровського НПП неблагополучною з грипу птиці та введення карантинних обмежень.

Про це повідомляє Нижньодністровський національний природний парк.

Нагадаємо, протягом останніх днів були випадки загибелі лебедів на водоймах Нижнього Дністра. Мертві пташині тіла знаходили на Дністровському лимані, Білому озері, Саф`янах, а також на каналі у районі дитячого пляжу в місті Біляївка.

Представники Одеської регіональної державної лабораторії Держслужби України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів відібрали 4 трупа лебедів, та у результаті досліджень виявили РНК вірусу грипу (типу А, субтипу Н5). Внаслідок цього комісія вирішила оголосити територію Нижньоднвстровського НПП неблагополучною з грипу птиці та ввести карантинні обмеження з 9 лютого. 

На території нацпарку на Одещині ввели карантинні обмеження через грип птиці

Також визначено буферну зону, територію радіусом 3 км від неблагополучного пункту та зону спостереження радіусом 10 км, в яку входять такі населені пункти, як Маяки, Надлиманське та Біляївка. Зазначається, що на території Нижньодністровського НПП будуть проводитися систематичні обстеження різноманітними службами та необхідні ветеринарно-санітарні заходи.

Працівники Парку також наголошують, що важливо у цей період не допускати контактів свійської птиці з дикою, знаходження і напування з водоймищ.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: