НОВИНИ ГРАД » Новини » Зеленський: «Дуже неправильно» коли співробітники військкоматів силою затримують чоловіків на вулицях

Зеленський: «Дуже неправильно» коли співробітники військкоматів силою затримують чоловіків на вулицях

Зеленский: «Абсолютно неправильно» когда сотрудники военкоматов силой задерживают мужчин на улицах
Читати grad.ua у  

Президент України в інтерв'ю німецькому каналу ARD сказав, що випадки пошуку призовників на вулицях із застосуванням сили «дуже неправильні». 

Так, є випадки. Дуже неправильно, коли представники військкоматів ходили вулицями і шукали хлопців, які не приходили до військкоматів. Але тут я хотів би, щоб ми були з вами справедливими і чесними. Є такі випадки? Так, є. Чи правильно це? Абсолютно неправильно. І вони не повинні це робити. Тому я і попросив підготувати такий законопроєкт, щоб такого не було. Є можливості діджитал-формату.

В інтерв'ю Володимир Зеленський наголосив, що хотів би, щоб чоловіки призовного віку, які виїхали за кордон, повернулися в Україну. Зокрема він сказав: 

Ми б хотіли, щоб люди, які виїхали поза законом і мобілізаційного віку, щоб вони були в Україні. І питання не в тому, що вони всі мають бути на фронті, тому що в нас велика армія. Питання - у справедливості. Люди повинні платити податки, тому що ці гроші ми потім віддаємо нашим військовим.

Торкнувшись питання про соціальну допомогу українським біженцям, Зеленський зазначив, що трапляються випадки, коли біженці отримують допомогу не тільки від країни, де вони перебувають, а й від України. 

Ну, так буває. Я зараз не про наших українців у Німеччині. Я вам узагальнюю це. І тому я завжди говорив, що для нас набагато краще, якби Німеччина підтримувала українців, даючи гроші в бюджет України, а потім Україна вже перерозподіляла б ці гроші залежно від того, де перебуває ця людина.



Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: