НОВИНИ ГРАД » Новини » У «Дії» можна обміняти житловий сертифікат на нове помешкання: як скористатися

У «Дії» можна обміняти житловий сертифікат на нове помешкання: як скористатися

В «Дии» можно обменять жилищный сертификат на новое жилье: как воспользоваться
Читати grad.ua у  

Українці з житловими сертифікатами як компенсацією за знищене майно можуть подати заяву про бронювання грошей, щоб купити нове житло — будинок або квартиру. Про це повідомив очільник Мінцифри Михайло Федоров.

У Мінцифри пояснили, як можна використати сертифікат на нове помешкання:

Потрібно спочатку обрати житло, домовитися з продавцем, оновити «Дію»,  у розділі «єВідновлення» відкрити вкладку «Сертифікати на житло» і натиснути «Забронювати кошти».

Упродовж пʼяти робочих днів має надійти підтвердження, що гроші заброньовані. Для оформлення угоди купівлі—продажу буде 30 днів. Якщо людина не встигає, то зможе повторно подати заяву на бронювання грошей.

Купувати житло можна в новобудові або на вторинному ринку, а також можна проінвестувати в будівництво. Угоду купівлі—продажу зможуть оформити нотаріуси з доступом до Реєстру пошкодженого та знищеного майна. За пʼять днів гроші надійдуть продавцю житла. Якщо вартість житла вища, ніж сума компенсації, різницю можна доплатити власними коштами.

Зазначається, що перед тим, як бронювати гроші за сертифікатом «єВідновлення» треба переконатися, що ви припинили право власності на знищений об’єкт нерухомості. Це роблять у ЦНАПі або в нотаріуса. Якщо цього не зробити, то сертифікат не вдасться використати.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: