НОВИНИ ГРАД » Новини » Одеситам нагадують про заборону використання піротехнічних засобів

Одеситам нагадують про заборону використання піротехнічних засобів

Одесситам напоминают о запрете использования пиротехнических средств
Читати grad.ua у  

На Одещині продовжує діяти ухвалена раніше заборона продажу та використання піротехнічних виробів. Заборона діє на період воєнного стану або до видачі окремого розпорядження. Винятків не буде і в новорічну ніч.

Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.

За незаконний продаж, а також незаконне поводження з піротехнічними виробами передбачена відповідальність згідно зі статтями 182 Кодексу України про адміністративні правопорушення; 195-6; 159; 160; 164; 173 КУпАП та 296 ККУ.

Санкції статей Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачають покарання у вигляді штрафу із можливою конфіскацією піротехніки, а Кримінального кодексу України – від штрафу до позбавлення волі.

В Одеській міській раді зазначили:

Коли виникає бажання яскраво та гучно святкувати, треба пам`ятати про те, що поряд можуть бути люди літнього віку, діти, хворі, переселенці та військові. Для них голосні вибухи салютів, петард тощо асоціюються із загрозою, обстрілами, звуками вибухів і можуть мати тяжкі наслідки фізичного і психологічного характеру, особливо враховуючи частоту повітряних тривог на території країни та ймовірність ракетних обстрілів міст.



Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: