НОВИНИ ГРАД » Новини » НБУ презентував нову пам'ятну монету

НБУ презентував нову пам'ятну монету

НБУ презентовал новую памятную монету
Читати grad.ua у  

Напередодні Міжнародного дня волонтера було презентовано нову пам'ятну монету «Країна супергероїв. Дякуємо волонтерам!». Вона присвячена українським волонтерам, які донатять, організовують збори коштів, купують і доставляють техніку, спорядження, продукти, ліки, шукають і знаходять шляхи для вирішення нагальних потреб захисників і захисниць України.

Основним мотивом дизайну пам'ятної монети стало плетіння маскувальної сітки. На аверсі монети зображено символічні руки, що плетуть маскувальну сітку.

На реверсі монети - стилізована мапа України у вигляді маскувальної сітки як символу об'єднаної країни, що "переплетена" і згуртована для досягнення спільної мети.

Придбати монету можна буде з 6 грудня 2023 року в інтернет-магазині нумізматичної продукції Національного банку. Загалом через інтернет-магазин буде реалізовано 25 тисяч шт. пам'ятних монет, зокрема 15 тисяч шт. будуть доступні в перший день продажу. Крім того, монети поступово реалізовуватимуться і банками-дистриб'юторами.

Монета «Країна супергероїв. Дякуємо волонтерам!» номіналом 5 гривень виготовлена з нейзильберу, її маса – 16,5 г, діаметр – 35,0 мм. Гурт монети – рифлений. Тираж – до 50 тисяч штук.

памятная монета

Дизайн монети створив молодий художник, студент Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури Олександр Резніков, який улітку цього року проходив практику в НБУ. Скульптор – Володимир Атаманчук.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: