НОВИНИ ГРАД » Новини » В Україні залишають заочну і вечірню форми навчання

В Україні залишають заочну і вечірню форми навчання

В Україні залишають заочну і вечірню форми навчання
Читати grad.ua у  

Верховна Рада схвалила у другому читанні закононопроєкт про зміни до деяких законів щодо Державної підсумкової атестації (ДПА) та вступної кампанії 2024 року. Про це свідчить картка законопроєкту.

Спочатку проєкт закону передбачав відмову від заочної та вечірньої форм навчання на бакалавраті та магістратурі. Їх мала замінити дистанційка. Однак комітет ВРУ питань освіти, науки та інновацій прибрав норми, що скасовували заочну і вечірню форми навчання.

За словами члена комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Романа Грищука, скасування заочної та вечірньої форм навчання обговорюватимуть в окремому законопроєкті.

Також комітет прибрав норму про пілотування ДПА після завершення початкової школи. Пілотування означає, що можуть обрати школи, де випробують нову модель ДПА після закінчення початкового рівня середньої освіти (за бажанням). Це ні на що не вплине, але дасть можливість МОН переконатись в дієвості чи недієвості моделі ДПА, яку розробляє Український центр оцінювання якості освіти.



Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: