НОВИНИ ГРАД » Новини » Українським школярам, які через війну знаходяться за кордоном, пропонують чотири варіанти навчання

Українським школярам, які через війну знаходяться за кордоном, пропонують чотири варіанти навчання

Українським школярам, які через війну знаходяться за кордоном пропонують чотири варіанти навчання
Читати grad.ua у  

Міністерство освіти і науки рекомендує дітям – громадянам України, які вимушено знаходяться за кордоном, кілька варіантів здобуття освіти.

  • Навчатись тільки в закладі освіти країни перебування учня за очною формою
  • Можна поєднувати навчання в школі за кордоном та в закладі загальної середньої освіти України, зокрема в Державному ліцеї «Міжнародна українська школа», за однією із форм навчання, передбачених законодавством (дистанційною, домашньою, екстернатною).
  • Також можна навчатись у закладах або класах, які організовують за кордоном ініціативою громадських організацій українців за сприяння органів управління освіти цих країн та місцевої влади, і які надають освітні послуги у співпраці з Державним ліцеєм «Міжнародна українська школа» відповідно до укладеного договору.
  • Ще один з можливих варіантів, якщо він не суперечить законодавству країни перебування школяра, навчання тільки в закладі освіти України на дистанційній основі.

Нагадаємо, за даними Міністерства освіти та науки, за кордоном України через повномасштабну російську агресію перебуває 507 058 дітей та 12,5 тисяч учителів.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: