НОВИНИ ГРАД » Новини » «Зливав» конспіративні бази ССО під час окупації Херсона: в Одесі засуджено зрадника

«Зливав» конспіративні бази ССО під час окупації Херсона: в Одесі засуджено зрадника

«Зливав» конспіративні бази ССО під час окупації Херсона: в Одесі засуджено зрадника
Читати grad.ua у  

В Одесі до 15 років ув’язнення засуджено зрадника, який «зливав» конспіративні бази Сил спецоперацій ЗСУ під час окупації Херсона.

Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура.

За даними слідства, засуджений після захоплення ворогом Херсона, за допомогою знайомої волонтерки, увійшов до складу оперативно-бойової групи Сил спеціальних операцій Збройних сил України, які залучали його до виконання оперативно-бойових завдань на південному фронті.

Проте, через деякий час зрадник перейшов на бік російських окупантів і запропонував їм свою допомогу у проведенні розвідувально-підривної діяльності в регіоні. Він передав російським спецслужбам адреси конспіративних квартир та персональні дані членів групи ССО ЗСУ, які виконували бойові завдання на тимчасово окупованій території. Також «розкрив» ворогу місця розташування сховищ зі зброєю і боєприпасами.

Отриману інформацію представники ЗС та ФСБ РФ використали для захоплення в полон декількох українських військовослужбовців з їхніми родинами. Крім того, ворожий інформатор злив дані волонтерки, яка допомагала українським захисникам. Окупанти утримували її у полоні впродовж 116 діб.

Контррозвідники СБУ затримали зрадника разом із спільником під час стабілізаційних заходів у Херсоні у січні 2023 року. Зазначається, що до вироку суду він перебував під вартою.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: