НОВИНИ ГРАД » Новини » Події » Одесита визнали винним у держзраді, колабораціоністській діяльності та викраденні людини

Одесита визнали винним у держзраді, колабораціоністській діяльності та викраденні людини

Одесита визнали винним у держзраді, колабораціоністській діяльності та викраденні людини
Читати grad.ua у  

До 15 років позбавлення волі засуджено мешканця Одеси, який співпрацював зі спецслужбами РФ і вів підривну діяльність, повідомили на сайті Державного бюро розслідувань.

«Зокрема, 22 серпня 2022 року він розмістив на одному з житлових будинків Одеси прапор РФ за підписом: «Одеса – російське місто». Фото з прапором він передав представникам держави-агресора для використання у пропагандистських матеріалах», – зазначається у повідомленні.

Крім того, чоловік збирав і передавав окупантам інформацію про ЗСУ та військові об'єкти в Одесі, дані щодо українських патріотів, вербував колишніх українських правоохоронців для підривної діяльності проти України. Крім того, за даними ГБР, агент разом із посібниками планував викрасти патріотично налаштованого одесита-підприємця, який займався волонтерською діяльністю. Для цього зловмисники облаштували підвал для тортур чоловіка, щоб той «погодився» віддати все своє майно та гроші. А після захоплення Одеси військами агресора збиралися обміняти українського патріота на російських полонених, йдеться у повідомленні.

ГБР спільно з СБУ наприкінці вересня провели спецоперацію із затримання одесита та його спільників.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: