НОВИНИ ГРАД » Новини » В Одесі правоохоронці проводять перевірки військкоматів міста

В Одесі правоохоронці проводять перевірки військкоматів міста

В Одесі правоохоронці проводять перевірки військкоматів міста
Читати grad.ua у  

В Одесі відбуваються обшуки у всіх військкоматах міста. Що перевіряють правоохоронці поки що офіційно не повідомляється.

За інформацією деяких ЗМІ, окрім військкоматів проводять обшуки і в обласному бюро судово-медичної експертизи.

Засоби масової інформації також повідомляють, що до перевірок залучено прокуратуру регіону, представників Управління стратегічних розслідувань та слідчих Нацполіції. Заходи, за попередніми даними, пов'язані з питанням роботи ВЛК.

оновлено:

Як стало відомо, обшуки відбуваються у рамках кримінальної справи про незаконне збагачення заступника начальника одеського обласного ТЦК та за сумісництвом депутата міськради. Загалом проведено 12 обшуків. За результатами підготовлено клопотання про накладення арешту на нерухоме та рухоме майно, придбане незаконним шляхом.

Крім цього, щодо посадових осіб ТЦК та СП складено 14 протоколів про скоєння військових адміністративних правопорушень, передбачених ст. 172-15 КУпАП (недбале ставлення до військової служби).

Про підозрення у зловживанні становищем та незаконне переправлення осіб через державний кордон України повідомлено начальника відділу обліку мобілізаційної роботи, заступника начальника другого відділу Болградського РТЦК та СП Одеської області головного спеціаліста цього відділення, в отриманні неправомірної вигоди у сумі 5000 доларів США за виготовлення та видачу заявнику військово-облікових документів про визнання останнього непридатним до військової служби, які надають право на перетин державного кордону України.

Окрім кримінально-правового реагування щодо посадових осіб ТЦК та СП складено 14 протоколів про скоєння військових адміністративних правопорушень, передбачених статтею недбале ставлення до військової служби.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: