НОВИНИ ГРАД » Новини » На узвозі Марінеско знову проводяться ремонтні роботи

На узвозі Марінеско знову проводяться ремонтні роботи

На узвозі Марінеско знову проводяться ремонтні роботи
Читати grad.ua у  

Масштабна реконструкція узвозу Марінеско завершилася ще влітку 2020 року. І з того часу тут майже постійно щось ремонтують. Вчені попереджали і продовжують постійно говорити про складність даної ділянки одеського узбережжя, безпосередньо пов'язаного з геологічними процесами, що відбуваються тут, простіше кажучи, з зсувами.

Ситуацію прокоментував Євген Черкес, завідувач кафедри морської геології та гідрогеології ОНУ імені Мечникова:

Це берегова зона, де відбувалися раніше зсуви часто, це район Приморського бульвару, далі вниз спуску, інфекційна лікарня, очисні споруди, саме там, де деформації на спуску Маринеско, там споруджено підпірну стінку.

І саме в цій підпірній стіні виникають деформації, кажуть вчені та пояснюють причину цих процесів, що безпосередньо пов'язана з висотною забудовою цього району.

Було завершено будівництво одного будинку і впритул до опорної стінки зараз будується ще одна будівля, видно конструкцію 4-5 поверхів вже збудовано, зрозуміло причина деформацій має зсувну природу, навіть запрокидування разом із полотном трамвайної ділянки, утримується від великого зміщення саме підпірною стінкою.

Деформаційні процеси на спуску Марінеско продовжуватимуться, попереджають вчені, а особливо посиляться вже цієї осені.

Ситуація навряд чи покращуватиметься, прийде осінній період і комунікацій стан не покращиться. На території самого узвозу триватимуть вертикальні деформації, осідання.

Нагадаємо, ще на травневій сесії одеської міської ради ухвалено рішення про виділення 1 мільйона 140 тисяч гривень для проведення комплексу протиаварійних заходів на узвозі Марінеско. Науковими фахівцями проведено інженерно-геологічні дослідження, обстеження на наявність підземних порожнин, також облаштовано спостережну мережу гідрогеологічних свердловин. Вчені обіцяють надати свої висновки щодо подальшої експлуатації узвозу до 15 серпня.


Схожі новини

Коментарі

  1. Пользователь SELENA N
    19 липня 2023 03:12
    Спасибо за варварское уничтожение улиц города.

СМИ Украины: