НОВИНИ ГРАД » Новини » В Одесі затримали бойовика російської «самооборони Криму»

В Одесі затримали бойовика російської «самооборони Криму»

В Одесі затримали бойовика російської «самооборони Криму»
Читати grad.ua у  

Контррозвідка Служби безпеки затримала в Одесі зрадника, який тривалий час переховувався від правосуддя за злочини проти України. Колишній учасник підконтрольного РФ незаконного збройного формування «самооборона Криму», перебуваючи у лавах угруповання, у 2014 році допомагав російським окупантам захоплювати адміністративні будівлі на території українського півострову, зокрема у місті Судак.

Контррозвідка Служби безпеки затримала в Одесі зрадникаТакож зловмисник патрулював вулиці, стояв на блок-постах та забезпечував охорону прокремлівських мітингів, які на той час організовували представники російських спецслужб, незаконно обшукував місцевих жителів та їхні автомобілі. Після цього людей часто затримували та відвозили у «невідомому напрямку».

Крім того, бойовик брав безпосередню участь в «очепленні» створених агресором «тервиборчкомів», які були задіяні у проведенні фейкового референндуму щодо приєднання півострову до Російської Федерації.

Контррозвідка Служби безпеки затримала в Одесі зрадника_2Ще до початку повномасштабного вторгнення бойовик під виглядом переселенця з півдня України переїхав до Вінниччини, де проживали його родичі. Підставою для переїзду начебто став конфлікт з ватажками угруповання. Згодом він переїхав до Одеси, де «заліг на дно» і таким чином намагався уникнути правосуддя за свої злочини. У ході контрдиверсійних заходів співробітники СБУ встановили його місцезнаходження і затримали за місцем тимчасового проживання.

Контррозвідка Служби безпеки затримала в Одесі зрадника_1Під час обшуку у нього виявили докази його злочинної діяльності, у тому числі медаль «за захист Криму» 2014 року. Затриманому повідомили про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України: державна зрада, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, участь у незаконному збройному формуванні. Йому загрожує 15 років тюрми.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: