НОВИНИ ГРАД » Новини » В Одесі продовжується перевірка ринків на наявність заборонених морепродуктів

В Одесі продовжується перевірка ринків на наявність заборонених морепродуктів

В Одесі продовжується перевірка ринків на наявність заборонених морепродуктів
Читати grad.ua у  

Співробітники Одеського рибоохоронного патруля, Держпродспоживслужби, Національної поліції та Управління держнагляду за дотриманням санітарного законодавства перевіряють рибний магазин, що працює на ринку. Насамперед, запитують наявність медичних книг у персоналу та документи на морепродукти. Найголовніше, кажуть фахівці, знати про походження риби.

Після трагедії на Каховській ГЕС, свіжа риба та морепродукти з басейну Чорного моря та річки Дніпро несуть загрозу здоров'ю споживачів.

Моніторингові рейди ринками Одеси, спрямовані на виявлення свіжої риби на прилавках, контроль її походження, почалися минулого тижня.
Під час цілеспрямованих рейдів представники відповідних служб перевіряли наявність у торгівлі свіжої риби та пакету документів на неї. У разі виявлення порушень на плечі продавців лягає адміністративна відповідальність у вигляді штрафу.

Кожен покупець має право запитати у продавця документи щодо походження риби, щоб знати, де вона була виловлена. Але Фахівці радять не вживати свіжу морську рибу та продукти, особливо мідії, раки, рапани сумнівного походження. Тим більше не купувати такий товар у стихійних місцях торгівлі.

Якщо городяни помітили реалізацію водних біоресурсів на стихійних точках, інспектори просять повідомляти про правопорушення до Одеського рибоохоронного патруля за телефоном:

  • 098 798 47 93,
  • 093 411 00 33.

Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: