НОВИНИ ГРАД » Новини » Річниця трагічних подій в Одесі

Річниця трагічних подій в Одесі

Річниця трагічних подій в Одесі
Читати grad.ua у  

2 травня назавжди залишиться скорботною датою в історії Одеси. Саме цього дня дев'ять років тому у місті відбулися масові протистояння. З того часу кожну річницю цих подій застосовуються додаткові заходи безпеки. У центрі міста та в районі Куликового поля розставлені сили поліції та нацгвардії. Чергують рятувальники, медики, представники поліції діалогу.

Враховуючи військовий стан, мітинги, марші, акції та будь-які інші масові заходи у місті не проводяться. Проте люди, яких цього року була невелика кількість, із квітами прийшли вшанувати пам'ять загиблих.

Вхід до Будинку Профспілок здійснювався через пропускні пункти: правоохоронці, контролюючи порядок, перевіряли документи, що засвідчують особу. Перед відкриттям Куликова поля територію було оглянуто вибухотехніками. У Нацполіції закликали одеситів з розумінням поставитися до посиленого вбрання цього дня і уникати скупчення людей.

Внаслідок протистоянь та зіткнень 2 травня 2014 року в Одесі загинули 48 людей, отримали поранення понад двісті. Незважаючи на минулі роки, розслідування цієї події ще не завершено.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: