НОВИНИ ГРАД » Новини » Аптечна лихоманка призвела до свердоходів фармацевтів

Аптечна лихоманка призвела до свердоходів фармацевтів

Аптечна лихоманка призвела до свердоходів фармацевтів
Читати grad.ua у  

За даними порталу www.apteka.ua українці, що вишикувалися в черзі, принесли фармацевтам значне збільшення продажів. За даними порталу, у гривневому вираженні, обсяги аптечного продажу зросли на 345% та на 248% в упаковках порівняно з аналогічним днем минулого року. Самі фармацевти зазначають, що в ажіотажі люди хапали з прилавків як рецептурні, так і без рецептурні ліки.

Е-рецепти на всі рецептурні ліки було запроваджено в країні з 1 квітня. 31 березня стало днем «аптечної лихоманки»: тисячі людей вишикувалися в черги за ліками по всій країні. Рішення влади було піддано критиці. Найбільший резонанс отримав пост користувача соціальної мережі Vasyl Shtrimflya:

для того, щоб виписати паперовий рецепт, вам потрібний клаптик паперу та ручка. І щоб прийняти його – тільки очі. А з електронним рецептом потрібен доступ до відповідної інформаційної системи. І саме тут собака і зарита. Схема проста як двері і випробувана раніше на Прозорро. Спочатку за гранти розробляємо начебто державну інформаційну систему (eHelsi, eРецепт, тощо). А потім виявляється, що якщо ви лікарня, або аптека, то просто так взяти і підключитися до неї ви не можете. О-о-он там є майданчик, зверніться до нього, він вас за гроші підключить. Можете навіть улаштувати тендер між кількома майданчиками, вони всі наші.

У свою чергу, чиновники від охорони здоров'я звинуватили критиків у підтримці неприпустимої практики неконтрольованого продажу ліків.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: