НОВИНИ ГРАД » Новини » Багато популярних ліків відпускатимуть за електронним рецептом

Багато популярних ліків відпускатимуть за електронним рецептом

Багато популярних ліків відпускатимуть за електронним рецептом
Читати grad.ua у  

З 1 квітня в Україні запроваджується електронний рецепт на всі рецептурні лікарські засоби, а це близько 60% зареєстрованих препаратів. За словами медиків, таке нововведення дозволить посилити контроль за відпусткою ліків в аптеках та запобігти можливим негативним наслідкам самолікування.

Отримати е-рецепт можна буде у будь-якого лікаря незалежно від наявності декларації. Водночас, пацієнт має бути обов'язково зареєстрований в Електронній системі охорони здоров'я, – зазначає доктор медичних наук Олена Колоденко.

Система електронних рецептів зручна, зокрема, для людей, які мають гостре чи хронічне захворювання, і вимагають продовження лікування чи профілактики. Щоб отримати е-рецепт дистанційно, досить просто звернутися до свого сімейного лікаря доступним засобом зв'язку. Після цього пацієнт отримує номер електронного рецепту та унікальний код погашення.

В екстреному випадку лікар може виписати і паперовий рецепт, за яким також можна придбати ліки.

Придбати ліки за електронним рецептом в аптеці можна протягом 30 днів. е-рецепт можна також погасити частково, тобто придбати менше ліків, ніж призначено лікарем. При цьому повторно отримувати рецепт для відпустки залишку ліків не потрібно.

На які ліки потрібен рецепт – пояснює МОЗ.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: