НОВИНИ ГРАД » Новини » День дорівнює ночі: настала астрономічна весна

День дорівнює ночі: настала астрономічна весна

День дорівнює ночі: настала астрономічна весна
Читати grad.ua у  

Здавна вважалося, що у День весняного рівнодення починається справжня весна. У північній півкулі після 20 березня дні стають довшими, а температура повітря піднімається. У день, коли Сонце проходить небесний екватор, довжина світлового дня та ночі стає практично однаковою.

Проте період рівнодення разом із весняним сонечком приносить і магнітні бурі – відзначають астрономи. Чергова потужна буря накриє Землю 31 березня, розповів голова Одеського астрономічного товариства Михайло Рябов.

У березні з одеського неба зникне Юпітер. Водночас дедалі яскравішою стає Венера – її видно на заході після заходу сонця, каже астроном.

За словами вченого, сьогодні розробляється місія польоту на Венеру – вважається, що під шаром хмар планета зберігає безліч таємниць.

Також у весняному небі продовжує бути добре помітною червона планета Марс.

Сьогодні в небі над Одесою астрономи спостерігають і низку інших планет – Уран, Нептун та Меркурій. Щоправда, побачити їх можна лише у телескоп. Перегляд зоряного неба – обов'язкова частина програми суботніх заходів у одеському планетарії. Подробиці можна дізнатися на сторінці планетарію у Фейсбуку.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: