НОВИНИ ГРАД » Новини » Ігор Біляков: тварин з Одеського зоопарку не евакуювали
Ігор Біляков: тварин з Одеського зоопарку не евакуювали
Читати grad.ua у  

За словами Ігоря Білякова, перевезення тварин – дуже складний процес, тож якщо не було критичної необхідності – евакуації не проводились. У цьому сенсі харківський Фельдман Екопарк став одним із небагатьох винятків. Ще один український зоопарк, котрий серйозно постраждав від війни, – «12 місяців» у Гостомелі.

На щастя, одеський зоопарк практично не постраждав від воєнних дій, тварини не лякаються сирен та почуваються у безпеці. Харківські білі леви також майже забули про те, що таке війна, і насолоджуються своїм новим вольєром – по сусідству з одеськими левами.

Ігор Біляков зазначає, що білі леви – гості Одеського зоопарку, і сподівається, що зовсім скоро тварини зможуть вирушити додому, до мирного та спокійного Харкова. Після цього до нового вольєру переселять одеських левів, де ті зможуть організувати свій прайд.

Незважаючи на війну, зоопарк продовжує працювати та дарувати одеситам позитивні емоції. На початку повномасштабного вторгнення установа допомогла жителям міста, що евакуювалися, - і прийняла на перетримку сотні вихованців. Сьогодні багато одеситів вже повертаються додому та забирають своїх улюбленців, яких залишили під наглядом у зоопарку.

зоопарк

Життя в зоопарку продовжується і множиться - навіть під звуки вибухів та повітряних тривог. Навесні та влітку одеський зоопарк пережив черговий Бейбі-бум. Ближче до листопада новонароджені малюки зміцніють і їх обміняють на тварин з інших установ. Кого збираються віддати, і хто натомість з'явиться в Одеському зоопарку – поки що точно невідомо.


Схожі новини

Коментарі