НОВИНИ ГРАД » Новини » Одеському зоопарку 100 років
Одеському зоопарку 100 років
Читати grad.ua у  

Біля входу до Одеського зоопарку вишикувалася довга черга з відвідувачів – мешканці міста прийшли відсвяткувати століття установи. Для гостей тут облаштували патріотичну фотозону, роздавали печиво із зображенням різноманітних тварин, а також провели святковий концерт.

Дорослі відвідувачі розповідають, що робота зоопарку у воєнний час – особливо важлива. Незважаючи ні на що, у маленьких одеситів має бути дитинство, хлопчикам та дівчаткам треба вчитися цінувати природу та знайомитись зі світом тварин.

До ювілейної дати приурочили гасіння марки «100 років Одеському зоопарку», випущеної у лімітованій кількості – 200 екземплярів. За словами директора установи Ігоря Білякова, марки як сувенір отримають почесні гості зоопарку.

Ще одна знаменна подія у низці святкувань – відкриття пам'ятної дошки першому директору одеського зоопарку Генріху Бейзерту.

До 100-річчя одеського зоопарку відбулося урочисте відкриття нового лев'ятника. Нині у ньому живуть тварини, яких евакуювали з-під обстрілів із харківського Фельдман-Екопарку, а також одеські молоді леви.

Новий вольєр – досить просторий, у ньому є все необхідне для того, щоб харківські та одеські леви змогли там спокійно перезимувати – включаючи технологію теплої підлоги та зимники. Директор зоопарку розповідає, що самопочуття білих левів уже давно прийшло до ладу.

І справді, найбільше відвідувачів зібралося біля клітки з харківськими гостями. Одесити кажуть, що раніше ніколи не бачили білих левів, тому поки що є можливість – милуються граціозними хижаками.

Одеський зоопарк розміняв першу сотню. Сьогодні він продовжує працювати та розвиватися, незважаючи на війну, та дарує жителям міста позитивні емоції.


Схожі новини

Коментарі