НОВИНИ ГРАД » Новини » 6500 доларів за підроблені медичні довідки: на Одещині ліквідували нову нелегальну схему

6500 доларів за підроблені медичні довідки: на Одещині ліквідували нову нелегальну схему

6500 доларів за підроблені медичні довідки: на Одещині ліквідували нову нелегальну схему
Читати grad.ua у  

Чергову схему для бажаючих уникнути мобілізації розробив уродженець Донеччини: він продавав чоловікам мобілізаційного віку підроблені медичні довідки.

Так, 36-річний чоловік вишукував клієнтів в одній із соціальних мереж та пропонував їм свої послуги з незаконного перетину кордону. Про це повідомляє поліція Одеської області.

Його затримали під час отримання другого траншу у 4000 доларів від чоловіка, якому він виготовляв довідку про наявність захворювань. Вона мала би стати підставою для звільнення «ухилянта» від призову та зняття з військового обліку для дозволу безперешкодного виїзду за кордон.

В помешканні та автомобілі чоловіка правоохоронці вилучили мобільні телефони, чорнові записи, 6300 доларів США та інші речові докази його противоправної діяльності. Слідство триває. Правоохоронці встановлюють деталі «схеми» та можливих спільників.

Наразі чоловіку загрожує позбавлення волі від 7 до 9 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна – повідомляють у прес-службі поліції.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: