НОВИНИ ГРАД » Новини » Художня інсталяція – «Дитинство 2022»

Художня інсталяція – «Дитинство 2022»

Художня інсталяція – «Дитинство 2022»
Читати grad.ua у  

363 каски з квітами, закріплені на протитанкових їжаках. Кожна - присвячена українській дитині, яка загинула внаслідок військової агресії росії. У День Незалежності біля Одеської військової адміністрації з'явилася нова арт-інсталяція Дитинство 2022го року, яка показує усі жахи війни. Це та ціна, яку заплатив наш народ за свою незалежність – розповідає автор композиції, скульптор Андрій Любов.

Сприймати ідею кожен може по своєму, у ній багато метафор, – каже директор обласного департаменту культури Олена Олійник.

Квіти чорнобривці обрані не випадково. Адже це один із головних символів України. І сьогодні головна надія – щоб одеську інсталяцію не поповнила жодна нова квітка, жодна нова каска.

За півроку війни загинуло майже 4 сотні дітей. Нормальній людині навіть складно уявити таку цифру, каже скульптор Андрій Любов, але вона матеріалізована в кольорах, касках та протитанкових їжаках.

Інсталяцію планують показати і в Європі, першими її зможуть побачити мешканці міста-побратима Одеси – італійської Венеції – зазначили в Одеській мерії.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: