НОВИНИ ГРАД » Новини » Обсяги гумодопомоги, що надходить, скоротилися майже вдвічі

Обсяги гумодопомоги, що надходить, скоротилися майже вдвічі

Обсяги гумодопомоги, що надходить, скоротилися майже вдвічі
Читати grad.ua у  

Координаційний гуманітарний штаб при Одеській обласній військовій адміністрації за традицією звітував про роботу протягом місяця. Скоротилися обсяги гуманітарної допомоги, що надходить у порівнянні з попереднім місяців – зазначив начальник штабу Олексій Чорний.

Але допомога – як і раніше, необхідна. Адже внутрішніх переселенців в Одесі та області з кожним днем стає тількибільше.

Одне з головних завдань волонтерів гумштабу – допомога постраждалим внаслідок ракетних ударів. У липні російські війська кілька разів атакували Одеський регіон. Жителям селища Сергіївка та села Дачне направили гуманітарну допомогу від кількох міжнародних та місцевих організацій, розповів Олексій Чорний.

Допомоги потребує також сусід і захисник Одеси – Миколаїв. До міста та області відправили понад 150 тисяч продуктових наборів, розповідає Олексій Чорний.

Зараз у одеського гумштабу два основні фокуси роботи – це підготовка до зимового сезону та якнайшвидше працевлаштування внутрішньо переміщених осіб.

Працевлаштування біженців – особливо важливе завдання з урахуванням скорочення гуманітарної допомоги, що надходить, – вважають у гумштабі. Також у звіті озвучили плани змінити стратегію. Спільно з громадами волонтери збираються замість продуктових наборів видавати людям фінансову допомогу, щоб вони самі могли придбати, що їм потрібно. За словами Олексія Чорного, це легше контролювати, а також підтримає економіку нашої країни.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: