НОВИНИ ГРАД » Новини » Кожному четвертому школяру у світі лікарі ставлять діагноз короткозорість
Кожному четвертому школяру у світі лікарі ставлять діагноз короткозорість
Читати grad.ua у  

Наближається новий навчальний рік, коли тисячі маленьких одеситів підуть у перший клас. За словами офтальмологів, школа стає справжнім випробуванням для зору дитини. Особливо останніми роками, коли освіта перейшла в онлайн режим. Діти більшу частину дня проводять за комп'ютером, тому важливо робити перерви, – рекомендують фахівці одеського інституту Філатова.

Під час занять з комп'ютером, книгою чи телефоном – важливо у якій позі сидить дитина. Спина має бути прямою, інакше з'явиться сколіоз – захворювання, яке безпосередньо відбивається на зорі. Також важливо контролювати відстань від очей до книги чи екрана.

Часто ми забуваємо моргати, коли захоплені чимось на екрані. Це призводить до того, що очі втомлюються та пересихають.

Для хорошого зору важливе правильне харчування. Дитина має отримувати з їжею достатню кількість вітамінів та мінералів. Особливо це стосується дітей із короткозорістю.

Правильно обраний спорт – запорука здорового організму та відмінна профілактика проблем із зором – з'ясували фахівці. Поліпшується кровообіг у тілі – відповідно покращується і зір.

У заняттях спортом найголовніше не перестаратися – кажуть лікарі. Інакше можна досягти зворотного результату.

Фахівці дійшли висновку – пульс під час занять спортом не повинен перевищувати 140 ударів за хвилину. Щоб зберегти здоров'я очей дитини, важливо привчати її до здорового способу життя, дотримуватись основних правил профілактики та відвідувати офтальмолога хоча б раз на рік.


Схожі новини

Коментарі