НОВИНИ ГРАД » Новини » Вишивають бісером та збирають урожай: чим живуть вихованці дитячого будинку – інтернату

Вишивають бісером та збирають урожай: чим живуть вихованці дитячого будинку – інтернату

Вишивають бісером та збирають урожай: чим живуть вихованці дитячого будинку – інтернату
Читати grad.ua у  

Вихованці одеського будинку інтернату для людей з особливостями розвитку зайняті своїми справами – хтось займається рослинами, хтось вишиває бісером. Спокійне та розмірене життя дитячого будинку порушує звук сирен. Усі вихованці та жителі інтернату знають, що під час повітряної тривоги треба йти в укриття.

Після повітряної тривоги вихованці повертаються до своїх звичайних справ. В швацькой майстерні інтернату трудовою адаптацією займаються 20 дівчаток.

Також в інтернаті підтримали всеукраїнську ініціативу «Сади перемоги» – вона спрямована на ефективне використання земельних ділянок. Щоб забезпечити продуктами військових, внутрішніх переселенців та нужденних. В інтернаті за кожною групою закріплено свою ділянку. Перший урожай уже зібрано. Із нього робили кабачкову ікру для ТРО. На підході баклажани та багато чого ще.

Кожен вихованець інтернату займається тим, що йому до вподоби і до чого є здібності. Хтось любить збирати врожай. А хтось – його поливати.

Одеський будинок-інтернат – місце затишне та закрите. Але про те, що в країні йде війна, вихованці знають.

Нагадаємо, ще у середині квітня молодших вихованців одеського будинку-інтернату евакуювали. Сьогодні тут залишаються повнолітні хлопчата та дівчатка – працюють для власного розвитку та в міру своїх сил допомагають ЗСУ, наближаючи перемогу.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: