НОВИНИ ГРАД » Новини » Як отримати карту щеплень українським біженцям

Як отримати карту щеплень українським біженцям

Як отримати карту щеплень українським біженцям
Читати grad.ua у  

Українські школи неухильно вимагають від учнів довідки про медогляд. А ось дітям, які через війну виїхали за кордон, вона не потрібна. Зате буде потрібний інший медичний документ – форма 063, карта профілактичних щеплень.

Форму педіатри можуть надіслати батькам в електронному вигляді – скан-копію з усіма необхідними підписами та печатками. Або паперову версію документа може забрати в поліклініці довірена особа і потім поштою відправити її за кордон. Карту щеплень можуть вимагати і в Одесі – якщо дитина йде в 1-й клас або переходить з однієї школи до іншої.

За оформленням довідки про медогляд чи карти щеплень сьогодні, за словами лікарів, все частіше звертаються внутрішньо переміщені особи. В одеській дитячій поліклініці номер 5 їм надають усю необхідну допомогу.

Але, на жаль, не завжди проблему з документами вдається вирішити легко та швидко, каже лікар-педіатр Анна Аксентьєва.

Згідно з новим протоколом – якщо немає ані документа, ані запису у системі є-хелс – дитині необхідно заново зробити усі передбачені національним календарем щеплення.

Педіатри ще раз нагадують одеським батькам та внутрішнім переселенцям – не відтягувати до останнього проходження медогляду та вирішення питань із медичною документацією. Краще викроїти небагато часу зараз – і оперативно отримати усі необхідні довідки.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: