НОВИНИ ГРАД » Новини » Україна увійшла до десятки країн за IT-навичками
Україна увійшла до десятки країн за IT-навичками
Читати grad.ua у  

В Одеському національному університеті імені Мечникова цією новиною не здивовані. За словами заступника декана факультету математики фізики та інформаційних технологій Євгена Страхова, у низці українських вишів студентам дають хорошу базу, і випускають кваліфікованих фахівців з даного профілю.

Українські спеціалісти дуже цінуються в багатьох країнах. Їхній рівень знань багато в чому перевищує середній показник у світі, каже викладач
Багато студентів-програмістів чи не з перших курсів поєднують навчання з роботою. До учнів, які влаштувалися за фахом, освітяни ставляться лояльно, каже Євген Страхов. Адже це і є головною метою освіти.

Зараз на ринку IT з'явилося багато різних напрямків, і потрібні різні спеціалісти, – розповідає Євген Страхов. Якщо раніше всі вакансії були схожі на вимоги до кандидатів, то зараз ситуація змінюється. Тому з недавніх пір в університеті Мечникова студенти крім базових предметів можуть обирати профільні, які хочуть вивчати. За словами викладача, цього давно не вистачало студентам.

Освоїти IT спеціальність може кожен, упевнений Євген Страхов. Потрібно лише знайти той напрямок, який найбільше до вподоби, а потім уже вибрати, де отримувати необхідні знання – у вузі або на спеціальних курсах.


Схожі новини

Коментарі