НОВИНИ ГРАД » Новини » У медицину пішов стопами старшого брата: одеський лікар Михайло Новіков
У медицину пішов стопами старшого брата: одеський лікар Михайло Новіков
Читати grad.ua у  

Лікар – одна з найскладніших та найважливіших професій у цьому світі. Герой нашого репортажу завідувач відділення політравми та травматологічного пункту Михайло Новіков. Він уже більше 18-ти років лікує і у прямому значенні слова збирає пацієнтів по частинам. Сам Михайло – із Черкас. Наш співрозмовник розповідає, що вступати до медичного запропонували батьки, хоча самі вони абсолютно ніяк не пов'язані з лікарською справою.

Було цікаво та весело – так згадує студентські роки вже завідувач відділення. Крім знань, університет прививає моральні цінності, які дуже важливі для лікаря – каже Михайло Новиков.

Вже в університеті Михайло обрав профіль майбутньої роботи – хірургічний.

Одеса стала для Михайла долею, від якої, як відомо, не втечеш. Після навчання Михайло поїхав звідси до рідних Черкас, але через 10 років повернувся до улюбленого міста біля моря: тут йому запропонували роботу.

Цікавих випадків у медичній практиці багато. Особливо запам'ятовуються тяжкі пацієнти – розповідає заввідділення.

Коли довго лікуєш людину, вона стає практично рідною, – каже Михайло Новіков. І тут лікарі вже лікують не лише тіло, а й дущу.

За час роботи у професії Михайло Новіков провів сотні операцій та допоміг безлічі пацієнтів. Ортопедія та травматологія крокує в Україні в ногу з часом, вважає лікар.

Єдине, чого не вистачає ортопедії та травматології в Одесі – сучасного обладнання та новинок технологічного прогресу, каже Михайло Новіков.

Найголовніше правило у лікаря – не нашкодь. І це стосується не лише правильного діагнозу чи лікування, це ще й уміння спілкуватися з пацієнтами та бажання завжди вчитися чомусь новому. Лікар це не професія – це покликання.


Схожі новини

Коментарі