НОВИНИ ГРАД » Новини » В Одеській службі порятунку готові прийняти добровольців

В Одеській службі порятунку готові прийняти добровольців

В Одеській службі порятунку готові прийняти добровольців
Читати grad.ua у  

Війна в нашій країні триває вже понад 3 місяці. Наблизити перемогу, звісно, хоче кожен. До служби порятунку від самого початку бойових дій зверталися люди і запитували, чи можуть вони чимось допомогти, розповідає речник ДСНС в Одеській області Марина Мартиненко. Говорить, що ідея добровільного загону з'явилася після визволення Київської області від російських окупантів. Там із величезним обсягом робіт рятувальникам та правоохоронцям допомагали впоратися добровольці. Тепер добровільний загін набирають і в Одеській області.

Наразі в Одеській області подали заявку вже 306 осіб. З цих 306 осіб 65 - це жінки. Тобто заявку можуть подати як чоловіки, так і жінки. Віком від 18 до 60 років. Бажано, щоб звичайно дозволяло здоров’я. Тому що це буде така допомога в роботі. Наприклад, це допомога пораненим, допомога в рятуванні людей та розбір завалів. От розбір завалів він є найбільш актуальним і найбільш поширеним.

Курс навчання проведуть у навчально-методичних центрах ДСНС. Добровольцям розкажуть, як надати домедичну допомогу та як правильно діяти у різних ситуаціях.

Є програма спеціальна, яка ділиться на модулі. За один день проходять добровольці ці навчання. Їм будуть пояснювати, яку саме роботу вони можуть робити, як вони можуть її робити. 

Добровольчі загони пожежної охорони працюють уже по всій Україні. Волонтери можуть допомагати рятувальникам не лише у своєму місті, каже Марина Мартиненко.

Люди, вони можуть допомогати або по місцю проживання, тобто звідки подали заявку по своєму місцю проживання, а так само вони  можуть їздити по усій країні за власним бажанням.

Щоб стати добровольцем, можна звернутися до місцевих органів самоврядування або до облдержадміністрації. Але набагато легше просто зайти на веб-портал «Добровільна та місцева пожежна охорона».

Найчастіше допомога добровольців потрібна при розборі завалів – пояснює співрозмовниця. Особливо це актуально зараз, коли регулярні обстріли руйнують інфраструктуру міста. Наприклад, коли напередодні Великодня до одного з житлових будинків Одеси потрапила ракета, рятувальники працювали там два дні – гасили пожежу, евакуювали тих, хто вижив, та діставали з-під завалів загиблих. У цьому зона відповідальності рятувальників закінчується.

Далі працювали саме комунальні служби тобто розбір завалів здіснювали комунальні служби. Вже на такі роботи можна долучати добровольців рятувальників. Для того, щоб це було швидше, для того, щоб це було еффектівніше.

Деякі жителі Одеської області вже виявили гаряче бажання приєднатися до добровольчого загону. Наприклад, чоловік, який зареєструвався одним із перших, каже, що готовий їхати до будь-якої точки України, щоб допомагати рятувальникам, – розповідає Марина Мартиненко.

Він сказав, що у нього є свій автомобіль своє все оснащення- спорядженнясвої всі інструменти бензопил він навіть купил для що, вдруг знадобиться. Він купив сам собі форму ну все. Він сказав – У мене є все, ви тільки пошліть мене туди, де потрібна допомога.

Допомога добровольців значно полегшить непросту роботу рятувальників та стане важливим внеском у перемогу – упевнені у регіональному підрозділі ДСНС.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: