НОВИНИ ГРАД » Новини » Евакуаційні медпоїзди вивозять поранених із гарячих точок України

Евакуаційні медпоїзди вивозять поранених із гарячих точок України

Евакуаційні медпоїзди вивозять поранених із гарячих точок України
Читати grad.ua у  

«MSF» – «Лікарі без кордонів» – це міжнародна незалежна медична організація, яка надає гуманітарну допомогу по всьому світу, у тому числі – потерпілим у наслідок збройних конфліктів. В Україні одне з пріоритетних завдань фахівців MSF сьогодні – евакуація та лікування поранених цивільних – розповідає регіональний координатор проекту Седрік Ліносьє. Для цього в найкоротші терміни було обладнано спеціальні медичні поїзди.

Другий поїзд запустили нещодавно – зазначає представник MSF.

Рейси медичних поїздів не розголошуються та продовжуються на регулярній основі. Повідомляється, що вони вже вивезли з Донбасу понад півтисячі поранених цивільних. Паралельно з евакуацією, в регіонах, де ситуація більш стабільна, фахівці MSF проводять навчання персоналу місцевих медичних закладів. Українським лікарям нагадують правила дій під час масових надходжень постраждалих.

Тренінги проводять фахівці MSF із досвідом роботи в умовах воєнних дій – пояснює Седрік Ліносьє. Саме цим досвідом, що дозволяє врятувати якомога більше пацієнтів, іноземні лікарі діляться з українськими колегами.

У MSF високо оцінили рівень підготовки українських лікарів та професіоналізм, який вони щодня демонструють сьогодні, працюючи в екстремальних умовах.

Робота лікарів без кордонів залежить від регіону. Фахівці MSF запускають мобільні клініки, надають допомогу постраждалим, зокрема психологічну, евакуюють поранених із гарячих точок. Головна мета – поділитись досвідом із українськими медиками. І врятувати якнайбільше життів.

У Миколаєві фахівці MSF надають допомогу мирним жителям, які постраждали від військових дій, та проводять так звані «Амбулаторні консультації».

Сьогодні через порушення логістики постачань, в окремих регіонах України спостерігається нестача деяких лікарських препаратів. «Лікарі без кордонів» намагаються допомогти у вирішенні цієї проблеми.

Окрім медикаментів, на допомогу лікарям передають також додаткове спорядження.

Комплекти для надання екстреної допомоги вже передали медустановам Одеси, Миколаєва, Харкова та інших міст. «Лікарі без кордонів» продовжать працювати в нашій країні до перемоги та після неї – підсумовують представники організації.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: